Nieuws

Het KMI voorspelt noodweer. Daarom heeft de FOD Binnenlandse zaken beslist om op 2/1/2018 vanaf 20u het nummer 1722 te activeren.
Noodcentrales 112 en 101 zoeken operatoren/calltakers
Help jij graag mensen? Werk je graag in team? Ben je ook stressbestendig en kan je om met computers? Word operator of calltaker in een noodcentrale 112/100 (brandweer en dringende geneeskundige hulp) en 101 (politie).
Publicatie van derde ministeriële omzendbrief “Multi-Opcom”, betreffende het gebruik van de multidisciplinaire gespreksgroepen van Astrid.
Johan Boydens
Johan werd in oktober benoemd als verantwoordelijke van de eenheid van Liedekerke. Op 37-jarige leeftijd leidt hij nu twee eenheden van de Civiele Bescherming: Jabbeke en Liedekerke.
Er werden twee nieuwe koninklijke besluiten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 9 en 16 oktober 2017. Deze besluiten zullen in werking treden op 1 januari 2019.
mobiele labo
Vorige week werd het nieuwe mobiele labo van de Civiele Bescherming geleverd in de eenheid van Crisnée. Het gaat om een vernieuwend voertuig waarin chemische, biologische, radioactieve en nucleaire stoffen geanalyseerd kunnen worden. Dit mobiel labo dat een primeur is in België en zelfs zeldzaam is voor Europa, zal begin 2018 operationeel zijn.
Vertrek B-Fast
Het team van B-FAST (Belgian First Aid & Support) komt vanmiddag terug van hun zesdaagse opdracht in Dominica, een Caraïbisch eiland dat zwaar getroffen werd door de doortocht van orkaan Maria. Onze experten zijn erin geslaagd om een waterzuiveringsstation aan een rivier te installeren en zo drinkbaar water te voorzien.
summer class 2017
Van 28 augustus tot 1 september 2017 ging de vijfde Summer Class voor officieren van het Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) door. We vroegen aan enkele deelnemers wat zij van de opleiding vonden:
Het KMI voorspelt noodweer. Daarom heeft de FOD Binnenlandse zaken beslist om vanaf 22:00u het nummer 1722 te activeren.
foto: www.RichGasaway.com
Op woensdag 25 oktober 2017 zal de gerenommeerde Dr. Richard Gasaway een presentatie doen rond ‘Flawed Situational Awareness – The stealth killer of first responders’. Dit wordt georganiseerd door het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiliigheid (KCCE), in samenwerking met Brandweer Zone Antwerpen.

Paginas

Abonneren op Nieuws