European Civil Protection Forum 2015 - Partnership & Innovation

Civiele Bescherming
Internationale missies
Evenement
Het 5de Europese Forum voor Civiele Bescherming vindt plaats in Brussel op 6 en 7 mei 2015. Met meer dan 700 deelnemers is dit het grootste evenement betreffende de Civiele Bescherming in Europa. De Algemene Directie Civiele Veiligheid zal er de TurboJet voorstellen en het laboratorium dat naar Guinee gestuurd werd om er Ebola te bestrijden.
European Civil Protection Forum

Dit jaar zijn de twee centrale thema’s van het Forum:

  • ‘Partnerschap’ 

Versterking van de samenwerking tussen de vertegenwoordigers van de instellingen, de Europese overheden en overheden van de VN wereldwijd, alsook met hun nieuwe partners zoals de private ondernemingen, de NGO’s, de universiteiten en de wetenschappelijke instituten.

  • ‘Innovatie’

Nieuwe technologieën (vliegsystemen zonder piloot, sociale netwerken, intelligente steden, …), alsook de links tussen onderzoek en ontwikkeling en de vernieuwende methodes om gemeenschappen en diverse organisaties te betrekken.

De Belgische Civiele Veiligheid geëerd

Naast de cyclus van lezingen over alle aspecten van het risicobeheer kunnen de bezoekers een tentoonstelling bezoeken die gewijd is aan de projecten die ondersteund worden door de Europese Unie op het vlak van partnerschap en innovatie.

Om de uitstekende samenwerking met haar partners naar voor te brengen, zal de Algemene Directie Civiele Veiligheid tijdens de tentoonstelling de TurboJet voorstellen, alsook het laboratorium dat naar Guinee gestuurd werd om er Ebola te bestrijden. De bezoekers kunnen dit sterk gespecialiseerd materieel ontdekken en de experts ontmoeten die verantwoordelijk zijn voor de interventies op het terrein.

De tentoonstelling wordt verlengd tot zaterdag 9 mei voor de Opendeurdag van de Europese instellingen.

Praktische informatie

Het Europees Forum voor Civiele Bescherming wordt om de twee jaar georganiseerd door de Europese Commissie (DG ECHO). Het vindt plaats in het Karel De Grote-gebouw van de Commissie: Wetstraat 170, 1000 Brussel (metro Schuman).

Het programma is beschikbaar op de website: http://ec.europa.eu/cpforum2015. Alle sessies van het forum zullen ook via livestream uitgezonden worden.

Indien u zich wilt inschrijven: https://scic.ec.europa.eu/fmi/ezreg/CPF2015/start

Volg het evenement ook op facebook & twitter: #EUCivPro