Fotoreportage~ brandweer en Civiele Bescherming op 21 juli 2015

Civiele Bescherming
Brandweer
Internationale missies
Evenement
Dit jaar stond 21 juli in het teken van de samenwerking tussen alle hulp- en veiligheidsdiensten in België. Voor onze Algemene Directie Civiele Veiligheid ging het voornamelijk om de samenwerking en complementariteit tussen brandweer en Civiele Bescherming.

Begin 2015 heeft de hervorming van de civiele veiligheid geleid tot de groepering van de 250 brandweerdiensten van het land in 34 hulpverleningszones. Zij bepaalt ook de synergiën tussen de lokale component van de hulpdiensten, de hulpverleningszones, en de federale component, de operationele eenheden van de Civiele Bescherming. Eén van hun grootste troeven? De complementariteit van hun middelen en hun expertise. Zij hebben allemaal een gemeenschappelijk doel: de burger zo snel en zo efficiënt mogelijk helpen bij ongevallen, rampen of schadegevallen.

De voertuigen van brandweer en Civiele Bescherming hebben tijdens onze nationale feestdag opnieuw hun complementariteit gedemonstreerd en dit zowel tijdens het defilé als in het veiligheidsdorp op de Zavel.
Bedankt aan iedereen die erbij was of het gevolgd heeft op televisie!

Bekijk hier de Fotoreportage van onze nationale feestdag