Seminaries over prioritair rijden

Civiele Bescherming
Brandweer
Evenement
In samenwerking met het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid zal het KCCE aanwezig zijn op de expo INFOPOL. Het Kenniscentrum draagt bij tot twee seminaries rond prioritair rijden, wat niet alleen voor de politie, maar ook voor de brandweer en Civiele Bescherming bijzonder nuttig kan zijn.
Seminaries over prioritair rijden

De gevaren die komen kijken bij prioritair rijden zijn immers relevant voor elke urgentiedienst. Bij iedere interventie is een confrontatie met een moeilijke verkeerssituatie maar al te snel gebeurd. De seminaries dienen daarom ook die gevaren te verduidelijken, alsook de niet altijd eenduidige wetgeving rond het onderwerp wat nader toe te lichten.

Het eerste seminarie behandelt de huidige regelgeving rond prioritair rijden. Hierbij komt Majoor Elmar de Geyter van de brandweer Halle aan het woord, een KCCE-expert op vlak van zowel de procedure als de opleiding ‘Beveiliging van interventies op de openbare weg’. Die opleiding is al twee jaar in de loop voor zowel brandweer als Civiele Bescherming.

Het tweede seminarie wordt door de heer Luc Delombaerde verzorgd. Delombaerde is werkzaam op het opleidingscentrum PIVO (Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding) in Vlaams-Brabant en informeert u graag over de beschikbare opleidingen rond prioritair rijden.

INFOPOL is de tegenhanger van XPO112, die ook van 21 tot 23 april te Kortrijk loopt, en is gericht naar de politiediensten. Desalniettemin zijn de seminaries een must voor elke urgentiedienst. Mensen van de brandweer en de Civiele Bescherming zijn hierbij dus evenzeer uitgenodigd om de seminaries bij te komen wonen. Enige vereiste is dat men zich op voorhand inschrijft via de website van INFOPOL met de uitnodigingscode 801. Het KCCE en de Algemene Directie Civiele Veiligheid hopen u alvast op de lezingen te mogen verwelkomen.

De FOD Binnenlandse Zaken verwelkomt u trouwens even graag op stand 681 van XPO112, zaal zes. Schrijf u in vóór 21 april in op deze link voor gratis toegang tot het evenement.

Sleutelwoorden: KCCE, INFOPOL, Prioritair Rijden, BIVV