Brandweer Vlaams-Brabant West wint Belgian Fire Games 2016

Brandweer
Evenement
Op zaterdag 17 september 2016 hebben 22 ploegen van de brandweerzones en van de Brusselse brandweer het tegen elkaar opgenomen in zes sportproeven. De zes brandweerlieden van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant West hebben deze grote nationale competitie gewonnen. Zij zullen in 2017 naar Los Angeles vliegen om daar België te vertegenwoordigen op de World Police and Fire Games.

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft de tweede editie van de Belgian Fire Games georganiseerd op de site van de “RPA Hainaut Sécurité” in Lens. Brandende toren, spookhuis, dolle trein, watertoren, moeras en hindernissenparcours. De 132 deelnemende brandweerlieden hebben de nodige strategie, hun goede lichamelijke conditie en hun zin voor teamgeest aan de dag gelegd om er een spannende strijd van te maken, onder het toeziend oog van de Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Er was veel volk om de atleten, die zich dagelijks inzetten voor de veiligheid van de burgers, aan te moedigen. Het evenement werd aangenaam afgesloten met een barbecue en een concert in de brandweerkazerne van Chièvres.

Klassement BFG 2016

1.    Vlaams-Brabant West
2.    Brussel (ploeg 1)
3.    Brussel (ploeg 2)
4.    Antwerpen (ploeg 1)
5.    Vlaamse Ardennen 1 (Oost-Vlaanderen)
6.    Antwerpen (ploeg 2)
7.    Centrum (ploeg 1, Oost-Vlaanderen)
8.    Henegouwen-Oost
9.    Luxemburg + 9. Val de Sambre 1 (Namen)
10.    Zuid-West Limburg
11.    Luik
12.    Fluvia (West-Vlaanderen)
13.    Dinaphi (Namen)
14.    Henegouwen-centrum (ploeg 1)
15.    Centrum (ploeg 2, Oost-Vlaanderen)
16.    Waals-Brabant
17.    Hesbaye (Luik)
18.    Henegouwen-centrum 2
19.    Val de Sambre 2 (Namen)
20.    Wallonie picarde (Henegouwen)
21.    Vlaamse Ardennen 2 (Oost-Vlaanderen)

1ste prijs: World Police & Fire Games

De ANPI kende de eerste prijs toe aan de ploeg van de zone Vlaams-Brabant West. Deze ploeg zal in 2017 België mogen vertegenwoordigen op de World Police and Fire Games (WPFG). Deze internationale gebeurtenis is de tweede grootste sportcompetitie ter wereld na de Olympische Spelen. Zij vindt om de twee jaar plaats en brengt 12.000 hulpverleners uit meer dan 70 landen samen. De Brusselse brandweer, winnaar van de BFG 2014, heeft op de WPFG 2015 een twintigtal medailles gewonnen.
De tweede prijs was een oefenpop, de derde prijs veiligheidsschoenen, de vierde prijs sweatshirts. En de Provincie Henegouwen heeft een speciale prijs uitgereikt aan ploeg 1 van de Vlaamse Ardennen voor haar strijdlust en solidariteit.
 
Samen met de Nationale Vereniging voor Brand- en Diefstalbestrijding (ANPI) organiseren de Algemene Directie Civiele Veiligheid en het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (FOD Binnenlandse Zaken om de twee jaar dit grote nationale sportevenement voor de brandweer. De organisatoren willen met de Belgian Fire Games de samenwerking tussen de brandweerhulpverleningszones over het ganse Belgische grondgebied versterken.

Ontdek de spelen op www.belgianfiregames.be

Foto’s op www.facebook.com/BelgianFireGames/