Fireforum Awards 2015: Oproep tot kandidaturen

Brandweer
Evenement
Fireforum zal op 19 november 2015 voor de derde maal de Fireforum Awards uitreiken. Op algemeen verzoek wordt de termijn voor het indienen van uw project verlengd tot 30 september 2015.
Logo Fireforum

Na het succes van de twee vorige edities is deze Awarduitreiking een begrip geworden in de wereld van de brandveiligheid.
Dit evenement wordt opnieuw een UNIEKE gelegenheid om de beste projecten te belonen die de brandveiligheid van personen, goederen en gebouwen bevorderen.
De inspanningen van de genomineerden worden gevaloriseerd via bekendmaking aan een ruim publiek in het Fireforum Magazine en op de website www.fireforum.be.

Samenhorige brandweer

In deze periode van de overgang van gemeentelijke korpsen naar brandweerzones wordt voor deze editie de categorie brandweer uitzonderlijk ingevuld door ‘samenhorige brandweer’. Binnen deze rubriek kan de brandweer een individuele persoon of team selecteren die zich de voorbije twee jaar onderscheiden heeft door de onbaatzuchtige inzet:

  • op het vlak van (brand)veiligheid en preventie naar de bevolking toe d.m.v. een zelf uitgewerkt project, een actie of evenement;
  • voor de (arbeids)veiligheid van collega’s brandweerlui door het uitwerken van initiatieven of innovatief materieel;
  • met initiatieven die gericht zijn om de samenhorigheid tussen de brandweer onderling (beroeps en vrijwilliger, hoger en lager kader, jong en oud) te verbeteren;
  • met initiatieven die gericht zijn op het betrekken van de jeugd bij de brandweer;
  • op het vlak van het bewaren, ontsluiten en herdenken van materieel en immaterieel brandweererfgoed;
  • via het dichterbij brengen van de brandweer of lokale post bij de bevolking in het algemeen of bijzondere doelgroepen in het bijzonder (kinderen, bejaarden, mensen onder de armoedegrens).

Voor de jeugd

Met de categorie “voor de jeugd” willen we de jeugd enerzijds aansporen om brandveiligheid nog meer in hun leefwereld te brengen en anderzijds hun creativiteit aanwakkeren om zelf voorstellen te formuleren om de brandveiligheid van hun huis, school, jeugdlokaal, sportvereniging, … te bevorderen. Zoals bij alle sensibiliseringsacties, (verkeersveiligheid, gezonde voeding, leefmilieu, drugs en alcoholpreventie, …) zijn jongeren een cruciale doelgroep, omdat zij enerzijds snel iets aanleren en zij naar hun ouders en grootouders toe ook spontaan de boodschap kunnen overbrengen. Ideeën die uit hun eigen aanvoelen naar boven komen kunnen, soms na lichte bijsturing, op eenvoudige wijze verspreid worden door gebruik te maken van de nieuwste communicatietools (o.a. sociale media). Deze award heeft tot doel reeds bestaande projecten aan te trekken evenals een oproep te lanceren om nieuwe ideeën aan te brengen. Zowel individuele leerlingen van het lagere als van het middelbare onderwijs als een bepaalde klas of school kunnen een project indienen.

Tijdens dit event wordt tevens de publieksprijs toegekend.

Klik hier voor de oproep tot kandidaturen. Wenst u een project in te dienen klik dan hier voor het inschrijvingsformulier en het reglement.
Indienen dossiers: Op algemeen verzoek wordt de termijn voor het indienen van uw project verlengd tot 30 september 2015.
Bekendmaking genomineerden: 14 oktober 2015
Gala-avond met awardsuitreiking: 19 november 2015 in het koloniënpaleis te Tervuren

Meer info op de website van Fireforum.